Beloopbaar glas is geschikt om meer ruimte te scheppen in een gebouw. Dit kan omdat het materiaal doorzichtig is, waardoor een groot gevoel van ruimte ontstaat. Vaak wordt beloopbaar glas toegepast in een modern interieur. Het is beschikt voor het dak, traptreden, glas in vide en verbindingsbruggen.

De kracht van beloopbaar glas zit in de samenstelling ervan. Glas om op te lopen wordt niet alleen gemaakt van gehard glas. Vaak bestaat het uit een combinatie van gelaagd glas waarin vaak ook een of meerdere geharde panelen in wordt toegepast. De dikte van het beloopbare glas varieert van ± 25 mm tot ± 70 mm of soms nog meer. Dit is sterk afhankelijk van de toepassing.

Glas heeft een vlak oppervlak. Wanneer dit nat wordt is het niet gemakkelijk te belopen, het kan dan zelfs gevaarlijk worden om over het glas te lopen. Dit is de reden dat beloopbaar glas aan de bovenzijde voorzien van antisliplagen.

Naast de dikte van het glas moet er ook gelet worden op het gewicht. Glas is erg zwaar, vooral als het zo dik is als beloopbaar glas. Het is dus belangrijk om daar vooraf en tijdens het plaatsen rekening mee te houden. Daarnaast zijn ook de punten van het glas gevoelig. Wanneer de punt op een harde ondergrond tikt, kan er een plaat scheuren. Bij het plaatsen van beloopbaar glas is het daarom belangrijk om bij het plaatsen houten of rubberen ondergronden te gebruiken.

XL-Glas informeert u graag over beloopbaar glas. Met vragen kunt u altijd vrijblijvend onze klantenservice bellen. 

Wilt u meer informatie ontvangen over de verschillende soorten glas? Meld u dan nu aan!