Brandwerend glas wordt vooral toegepast in openbare ruimtes waar de veiligheid van het publiek voorop staat. Daarbij kunt u denken aan ziekenhuizen, treinstations, winkels, klinieken , etc.

Het brandwerende glas heeft als belangrijkste functie het tegenhouden van vuur, zodat het niet naar een andere ruimte overspringt. Op deze manier kunnen mensen op tijd weg komen en vluchten voor rook en vuur.

Glas met brandwerende eigenschappen moet voldoen aan een zogenaamde NEN-norm; E (brandstabiliteit), EW (brandstabiel met beperking van warmtestraling) of EL (brandstabiel en isolerend tegen de hitte). Verder wordt aan brandwerend glas een tijdseis gesteld. Het glas moet een bepaald aantal minuten brandwerend zijn. De meest voorkomende tijden zijn: 30, 60 en 120 minuten.

Bij brandwerend glas is het van groot belang om de constructie in de brandwering mee te nemen. Wanneer de constructie van brandbaar materiaal is (zoals vurenhout) is het risico dat de brand toch doorslaat erg groot. XL-Glas informeert u graag over de constructies die geschikt zijn.

Wanneer u overweegt brandwerende beglazing toe te passen, kunt u XL-Glas altijd vrijblijvend voor informatie bellen. Onze adviseurs helpen u graag verder.

Wilt u meer informatie ontvangen over de verschillende soorten glas? Meld u dan nu aan!