Dubbel Glas wordt ook wel isolatieglas genoemd omdat de ruit extra goed isoleert. Dit komt door de opbouw; 2 ruiten met daartussen stilstaande, droge lucht. Dit glas wordt vaak toegepast in ramen van gebouwen voor een betere warmte-isolatie en geluidsisolatie.

Isolatieglas wordt gemaakt door 2 enkele ruiten aan elkaar te kitten en daartussen een holle aluminium afstandshouder te plaatsen. Deze houder is gevuld met korreltjes die de vocht uit de lucht halen. Hierdoor ontstaat de droge lucht tussen de 2 ruiten.

Isolatieglas is te verkrijgen in ‘normaal’ isolatieglas, HR-glas en HR++ glas. Bij normaal isolatieglas is de spouw (de ruimte tussen de ruiten) gevuld met lucht. Bij HR (Hoog Rendement) glas is op een van de zijden een hele dunne, vrijwel onzichtbare metaalcoating aangebracht. Deze coating zorgt ervoor dat zonnewarmte doorgelaten wordt en convectiewarmte buiten gelaten wordt. Bij HR++ glas is dit ook het geval, alleen is de spouw dan niet gevuld met droge lucht, maar met Argon-gas. Dit edelgas heeft een isolerende werking.

Bij XL-Glas zijn alle 3 de soorten dubbel glas volop verkrijgbaar. Omdat wij veel ervaring hebben op dit gebied, kunt u altijd voor meer informatie en adviezen terecht bij onze klantenservice. Wij helpen u graag verder!

Wilt u meer informatie ontvangen over de verschillende soorten glas? Meld u dan nu aan!