Gebogen glas wordt steeds vaker toegepast. Het is te zien op grote gebouwen, zoals bedrijfspanden of flats. Ook is het in de meubelindustrie steeds vaker te zien, denkt u maar eens aan meubels die alleen van glas zijn gemaakt. Ook in de jachtbouw en in winkelpanden wordt het meer en meer toegepast. Deze veelzijdige toepassing is ook niet voor niets het geval; het glas oogt door de zachte uitstraling erg chique. 

Glas kan alleen worden gebogen als het tot een temperatuur van ongeveer 600 °C kan worden verhit. Dit moet heel voorzichtig gebeuren. De hele plaat moet op dezelfde temperatuur worden verhit, bij slechts een nihil temperatuurverschil kan de glasplaat al barsten. Het kost erg veel energie om het glas geleidelijk te verwarmen. Daarom is gebogen glas ook duurder dan normaal glas. Niet iedere fabriek kan zomaar glas buigen, omdat het veel ervaring vereist.

Gebogen glas kan gehard worden om het extra sterk te maken. Dit gebeurt door het glas chemisch te harden. Hierdoor is het veel sterker dan normaal gebogen glas, en kan het beter gebruikt worden.

Gebogen glas moet u altijd aan de vakman overlaten, raadpleeg dan ook eerst een specialist voor u tot handeling overgaat. Met vragen kunt u altijd vrijblijvend onze klantenservice bellen. Onze adviseurs helpen u graag verder.

Wilt u meer informatie ontvangen over de verschillende soorten glas? Meld u dan nu aan!