Glas wordt door veel mensen niet gezien als een inbraakwerende factor, gezien de breekbaarheid van het geheel. Niets is minder waar, want glas kan uitstekend gebruikt worden tegen inbraak, mits het de juiste soort glas is. 

Door een enkelglasruit slaat men natuurlijk gemakkelijk heen en zelfs door dubbelglas komen is niet moeilijk. Bij inbraakwerend glas zijn vooral de folies van groot belang. Deze folies zijn gemaakt van dun kunststof en worden tussen twee glasplaten gelaagd. Door druk en hoge temperaturen smelt het folie aan het glas vast en is bijna niet meer los te krijgen. De sterkte van het glas wordt bepaald door de glasplaten en het aantal folies.

Inbraakwerend glas is in te delen in verschillende klassen. Naarmate het cijfer in de klassen hoger is, is de mate van inbraakwering hoger. De klassen variëren van klassen P1A (3 inslagen vanaf een hoogte van 1,5 m) tot P8B (weerstaat meer dan 70 inslagen met hamer en hakbijl). Dit is een groot verschil en het is dus ook raadzaam om goed te overwegen welke mate van inbraakwering u wenst.

Een aandachtspunt is dat inbraakwerend glas niet gebruikt kan worden als isolatieglas. Bij een inbraakwerende ruit ontbreekt de lucht die in isolatieglas noodzakelijk is. Wanneer u toch beide wilt, moet u de 2 types combineren. Een voorbeeld: de isolerende ruit bestaat uit 2 panelen, waarvan 1 de gelaagde (inbraakwerende) is, en de andere kan dan een enkele zijn. Afhankelijk van de inbraakvertraging die gewenst is zijn andere mogelijkheden verkrijgbaar.

XL-Glas.nl informeert u graag over inbraakwerend glas. Onze adviseurs weten u alle voor- en nadelen in beeld te brengen. Belt u gerust voor een vrijblijvend advies. 

Wilt u meer informatie ontvangen over de verschillende soorten glas? Meld u dan nu aan!