Een mooie bewerking die op glas toegepast kan worden is slijpen. Wanneer glas gesneden wordt zijn de randen vlijmscherp. Door het slijpen kunnen snijwonden voorkomen worden, maar het glas krijgt tevens een andere uitstraling; het kan mooier en decoratiever worden gemaakt.

Er zijn verschillende manier van slijpen. De eerste manier is Saffrijn-slijpen; deze manier van slijpen is geschikt om de randen van het glas af te scherpen zodat het glas hanteerbaar wordt. Hierbij wordt het glas gewoon geslepen met schuurpapier. Verder is er nog hoogglans slijpen, wat wel decoratief bedoeld is. Bij deze manier van slijpen wordt er gebruik gemaakt van een machine. Het wordt vaak toegepast op glazen meubels en tafelbladen, spiegels, traptreden en balustrades. Natuurlijk zijn er meer toepassingen mogelijk.

Andere manieren van slijpen zijn:

  • Plat Poli slijpen (de zijkant van het glas is vlak en afgescherpt)
  • Facet slijpen (1 van de randen komt aan de voorkant van het glas te zitten doordat deze afgescherpte rand vergroot wordt)
  • Bullnose (de hele zijkant van het glas is rond geslepen)
  • Triple C (de zijkant van het glas bestaat uit 3 ronde vormen)
  • Ogee (de zijkant van het glas loopt in een S-vorm)

XL-Glas heeft kennis met betrekking tot het slijpen en polijsten van glas, wij informeren u graag over de mogelijkheden. U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met onze klantenservice.

Wilt u meer informatie ontvangen over de verschillende soorten glas? Meld u dan nu aan!