Gekleurd glas is natuurlijk vooral bekend van glas in lood. Toch kan gekleurd glas op nog meer plaatsen worden toegepast. Denkt u eens aan de meubelindustrie. Hier wordt vaak gebruik gemaakt van gekleurd glas, bijvoorbeeld een glazen tafelblad met een grijze kleur. Ook in de jachtbouw wordt gekleurd glas steeds meer toegepast. Het glas wordt dan vaak gebruikt om een chique reling te maken.

Glas heeft van zichzelf een groenige kleur. Het glas dat wij toepassen in onze woningen, in kantoren, auto´s, deuren, etc. heeft een neutrale kleur. Wanneer glas een andere kleur heeft, is het gekleurd. Glas kan op verschillende manieren gekleurd worden. De twee meest bekende en meest toegepaste manieren leggen wij u uit. Op de eerste manier wordt het glas tijdens het productieproces geverfd. Tijdens het proces worden kleurstoffen toegevoegd, waardoor het glas helder en doorzichtig gekleurd wordt. Op de tweede manier wordt bestaand glas met een neutrale kleur zodanig bewerkt dat het gekleurd wordt. Dit kan met speciale glasverf of met een keramische verf, maar het is ook mogelijk om een gekleurd folie te plaatsen.

In onze webshop vind u veel verschillende soorten gekleurd glas onder het kopje Figuurglas. Wij hebben alle kennis in huis om u te informeren. Met vragen kunt u altijd vrijblijvend de klantenservice van XL-Glas.nl bellen. Wij helpen u graag verder!

Wilt u meer informatie ontvangen over de verschillende soorten glas? Meld u dan nu aan!