Floatglas is een andere benaming voor enkel glas. Dit glas is het begin van alle glasproducten. Alle soorten glas die u kunt vinden op XL-Glas.nl vinden hun oorsprong in floatglas.

De grondstoffen die gebruikt worden bij het maken van glas zijn zand, soda, kalk en glasscherven. Deze worden verhit tot een temperatuur van ± 1500 °C. Daarbij drijven deze grondstoffen op vloeibaar tin, waar de naam floatglas dan ook vandaan komt. Verschillende geleiders trekken het vloeibare glas over de tin. Er kunnen verschillende diktes tot stand komen, namelijk 2, 3, 4, 5, 6, 8, 10, 12, 15, 19 en 24mm. Wanneer de gewenste dikte bereikt is gaat het glas de oven uit en laat men het afkoelen. Daarna wordt het glas op maat gesneden.

Floatglas/enkelglas kan worden bewerkt met verschillende soorten bewerkingen. De randen kunnen worden geslepen, er kunnen gaten in geboord worden, er kunnen sparingen uit gehaald worden, etc. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om het glas in 3D te bewerken.

Floatglas is prima toe te passen in situaties waar de mate van veiligheid niet erg belangrijk is en wanneer het glas niet erg sterk moet zijn. Ook is floatglas niet isolerend, daar moet goed rekening mee worden gehouden.  U kunt bijvoorbeeld denken aan ruiten in huis die niet in direct contact staan met de buitenlucht, zoals bijvoorbeeld tussendeuren met glas erin. Ook in bijvoorbeeld een tuinhuisje kan enkelglas prima worden toegepast. In beide gevallen zijn de isolerende werking en de mate van veiligheid niet van groot belang.

Met vragen kunt u altijd vrijblijvend de klantenservice van XL-Glas.nl bellen. Onze adviseurs helpen u graag verder. 

Wilt u meer informatie ontvangen over de verschillende soorten glas? Meld u dan nu aan!